Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

5 typiske bordtennisskader

28-02-2022 13:07 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Som sportsudøver er der forskellige ting, man altid skal være opmærksom på. Sport kan nemlig være lidt hård for kroppen, og der kan følge forskellige skader med, hvis man er uheldig. En af de skader, som man ofte kan komme til at møde er en forstuvet ankel. Denne er rimelig almindelig blandt spillere, der bevæger sig meget og hurtigt, da anklen hurtigt kan lide belastning, når man foretager hurtige og pludselige ryk.

Knæskade og tennisalbue 
Der er også andre skader, der kan være gode at være opmærksomme på udover en forstuvet ankel. Det er for eksempel også rimeligt normalt med knæskader. Disse opstår, fordi man laver mange hurtige og uforudsigelige bevægelser, når man spiller på banen. Dette kan betyde, at man har brug for hjælp fra en kiropraktor. Kontakt din lokale kiropraktor og læs mere om slidgigt her.

En anden typisk skade er tennisalbue. Denne form for skade opstår ofte hos personer, der gentager de samme bevægelser regelmæssigt i en lang periode. Det er en skade, som kan tage rigtigt lang tid om at hele - det er derfor også enormt vigtigt, at du ikke ignorere eventuelle smerter i arm, håndled eller lignende, når du spiller. 

Skuldersmerter og forstuvning af læg 
Som bordtennisspiller er der flere forskellige skader, der er typiske. En af dem er springerknæ. Dette opstår, når senerne omkring din knæskal lider overbelastning. Det kan fremkomme både over og under knæskallen. Ofte kan det hjælpes til at gå væk, hvis man passer på og træner korrekt. 

Noget andet der også ofte er set, er forstuvning af læg. Dette er en skade, som ofte skyldes manglende afslapning og pause fra spil. Det kan blandt andet vise sig, hvis man spiller en masse kampe efter hinanden, og ikke husker at slappe af. 

Det vigtigste man kan gøre for at undgå skader, er at træne ordentligt og få professionel hjælp, så snart der opstår problemer. Dermed kan det meste tages i opløbet.


 

Vidste du at...