Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Gør klar til badminton med en ny ketcher

29-10-2021 11:39 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Er det tid til en ny badmintonketcher? Så skal du være opmærksom på dine behov. En ketcher er nemlig ikke bare en ketcher. Der er utroligt mange forhold, man skal tage stilling til, når man går på jagt efter den perfekte badmintonketcher. Der er også et utal af forskellige mærker at vælge imellem. Hvis du køber din ketcher online, kan du med fordel læse lidt om de forskellige mærker og typer, før du opgiver dine kontooplysninger. 

Ketcherens vægt
En badmintonketcher kan som udgangspunkt vægtes på tre måder. Den kan have et let hoved, et tungt hoved eller et afbalanceret hoved. Dette har en ret stor betydning for, hvilken spillertype du er på banen. Er du hurtig og defensivt orienteret og god på nettet, så skal du vælge en ketcher med et let hoved, da den giver mulighed for hurtig handling og god kontrol. Er du derimod aggressiv og offensiv, får du mere power i dine slag med en hovedtung ketcher. Er du en all-rounder, skal du naturligvis have en afbalanceret ketcher. 

Ketcherens håndtag
Der er også forskellige præferencer til håndtaget. Hvor tykt skal det være, og hvad skal det være lavet af? Her er der mulighed for at gøre forskellige tilkøb af materialer, der kan klistres rundt om håndtaget, så du får lige præcis den tykkelse og tyngde, du ønsker. Nogle ønsker et greb af håndklædemateriale, mens andre helle vil have enten et såkaldt soft grip eller et såkaldt super grip. Formuler dine behov til din forhandler, så kan vedkommende hjælpe dig videre. 

Opstrengning af ketcheren
Strengene på en badmintonketcher skal strammes. Men helt hvor meget de bliver opstrammet, har også en stor betydning for dit spil. Generelt kan man sige, at jo mere øvet du er, jo hårdere kan du tillade dig at strenge den op. Når ketcheren ikke er strenget for hårdt op, kan du som nybegynder nyde godt af lettere styring og mere smidighed i ketcheren og dine slag. Men jo mere øvet du bliver, jo hårdere kan du strenge ketcheren op, så du får ekstra hårdhed i slagene. En meget hård opstrengning har dog den ulempe, at strengene let springer, hvis du ikke rammer bolden præcist og i midten af ketcheren. 

Prisen er vigtig for mange
Til sidst skal det også understreges, at badmintonketchere kan købes i alle prisklasser. Det kan have betydning for mange, hvorfor du også her skal gøre dig klart, hvad du er villig til at slippe for din nye ketcher.  

Vidste du at...