Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Sådan vinder ud en grand slam i bordtennis

14-06-2021 10:57 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Er du også helt vild med at spille bordtennis? Hvis du drømmer om at spille professionelt eller allerede gør det, så ved du måske allerede hvordan man vinder en grand slam i bordtennis? Hvis du ikke gør, så læs med her og bliv klogere. Grand slam er måske noget du forbinder med tennis, men du kan faktisk også vinde en grand slam i bordtennis, og den ærede titel er mindst ligeså præstigefyldt som den er i tennis. 

Når man tænker over det har bordtennis og tennis faktisk en hel del tilfælles. Selvfølgelig giver det lidt sig selv ud fra ordet, men bordtennis og tennis har både en del tilfælles og adskiller sig også på mange punkter fra hinanden. Selvom at man måske kunne tro at bordtennis stammer direkte som en variation af tennis, så blev de faktisk ’opfundet’ på næsten samme tid, og separat af hinanden. Koblingen af deres koncepter gennem deres navngivning er noget der er kommet til senere hen. Fx er der stor forskel på hvordan spillet spilles, og det helt elementære er bordtennis’ ikoniske spil på bordtennisbordet, hvoraf tennis nu oftest spilles på grus eller hardcourt – der er en form for gummiunderlag. 

Før i tiden blev tennis kaldt for lawn tennis – på dansk, plænegræs fordi man i Storbritannien i start 1870’rne spillede det på græs. Nu spilles der som sagt oftest på grus eller hardcourt, men Wimbledon er et eksempel på en turnering der har vedholdt traditionen om at spille på græs. Heraf har Wimbledon turneringen skabt sig et præstigefyldt ry, og det er en af de turneringer som er aller mest æresfyldte at vinde. Du kan finde alle Wimbledon vindere her, hvis du er nysgerrig på Wimbledon historien og hvad det kræver at blive Wimbledon vinder.

Grand Slam i bordtennis
Selvom at du måske forbinder konceptet grand slam med tennis, findes der en lignende titel i bordtennisverdenen. Kort sagt er Grand slam en titel man får tildelt hvis man indenfor en sportsgren vinder guldmedalje i alle sportsgrenens store turneringer. I bordtennis er det disse tre turneringer: 

•De olympiske lege
•Verdensmesterskabet i bordtennis, også forkortet til WTTC (world Table Tennis Championship)
•Bordtennis world cup – på engelsk, World Cup Table Tennis

Disse tre turneringer betegnes altså som de sværeste, største og mest præstigefyldte turneringer indenfor bordtennissporten, og de spillere som formår at vinde en guldmedalje i alle tre, regnes altså for at være nogle af de bedste bordtennisspillere i hele verden. Der er på nuværende tidspunkt 5 mandlige, og 5 kvindelige spillere som kan påtage sig titlen som Grand Slam vindere, hvoraf de alle har trukket sig fra sporten af forskellige årsager. Måske du er det næste talent der skal vinde en Grand slam?

Grand slam i tennis
Grand slam er egentlig et begreb der er mest kendt indenfor tennis. Her er princippet det samme som I bordtennis, og går ud på at vinde alle de største og mest præstigefyldte turneringer som kaldes grand slam turneringerne – men alle sammen indenfor et kalenderår. Eftersom at turneringer spilles på forskellige underlag er det utrolig svært at vinde dem alle, og særligt indenfor samme år. Hvis man formår at vinde alle i en karriere kaldes det for career Grand Slam. I 1988 vandt en kvindelig tennispiller en Golden Grand Slam, som er en Grand Slam inklusiv en olympisk guldmedalje.  

Vidste du at...