Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Kvinder stormer frem i både bordtennis og andre sports

02-06-2021 10:43 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Bordtennis har været en populær sportsgren siden 1800-tallet, hvor en gruppe engelske officerer fik idéen til et nyt spil ved at bruge en udskåren champagneprop som bold og lågene fra et par cigarkasser som bat. Hermed var grundstenene lagt til det spil, som vi i dag kender som bordtennis. Det er et spil, der er populært både herhjemme og i udlandet, og der findes mange virkelig gode bordtennisstjerner på verdensplan.
Der er rigtig mange dygtige, kvindelige bordtennisspillere, og mange flere er på vej.

Her i Danmark kan vi også prale af nogle tunge sværvægtere inden for sporten. For eksempel huser vi i Danmark den tidligere Europamester Michael Maze samt Mie Skov, som ofte betegnes som Danmarks bedste kvindelige bordtennisspiller. Generelt ser vi rigtig mange dygtige kvindelige bordtennisspillere for tiden, og flere er på vej. De kommer med en forbløffende styrke og et kæmpe talent. Ligeledes dukker der kvindelige spillere op i mange andre grene. I det følgende ser vi nærmere på de forskellige kvindelige profiler, vi lige nu oplever i bordtennis og andre populære sportsgrene og discipliner.
 
De stærke, kvindelige kræfter i bordtennis
 
Netop Mie Skov ved, hvad det kræver for at nå toppen og blive der. Spørger vi hende, kræver det mod, styrke, en fremragende fysik og teknik samt viljen til at udvikle sig kontinuerligt og deraf kæmpe for at blive en bedre spiller. Efter at have lagt den blændende karriere på is i 2015, er hun nu tilbage i den bedste form nogensinde. Her sigtede hun efter en billet til OL i Tokyo - et mål hun desværre missede. Det ændrer dog ikke på, at hun er en fremragende spiller og en spiller, som vi nok vil se meget mere til. 
 
Det er langt fra kun i Danmark, der bliver præsteret på højt og professionelt plan. Vender vi blikket mod Japan, støder vi på den fænomenale japanske spiller Ai Fukuhara, der begyndte at spille bordtennis i en alder af blot tre år. Hun forbløffede hele verden ved at spille sig ind på det japanske landshold i en alder af elleve år. Hun har nu trukket sig tilbage, men er stadig en kæmpe inspiration for den nye generation af spillere. Og så er der selvfølgelig Chen Meng; den fremragende kinesiske spiller, der lige nu ligger nummer et på verdensranglisten.  
 
Også andre grene nyder godt af kvindelige talenter 
 
Det er dog ikke kun i bordtennis, at kvinder står stærkt. I Danmark har vi blandt andet et stærkt kvindeligt fodboldlandshold, der har kvalificeret sig til EM-slutrunden i England i 2022, samt et fænomenalt håndboldlandshold – og generelt mange gode klubber rundt omkring, der gør det godt både herhjemme og i det store udland. 
 
Også inden for kortspil, som traditionelt set har været lidt af en mandeverden, finder vi kvindelige spillere, der gør det fortrinligt. Heraf kan blandt andet nævnes den amerikanske spiller Alice Walker, der var den første kvinde til at vinde World Series of Blackjack i 2007, og Monica Reeves, som er en skarp spiller, der har mestret spillet blackjack til perfektion. Lige nu udgør hun en del af Ultimate Blackjack Tour. 
 
I skatermiljøet slår kvinderne ligeledes deres folder. Her kan nævnes det unge talent Alana Smith på bare 19 år og den brasilianske skater Leticia Bufoni. Begge har de taget skaterverdenen med storm, og begge har de Red Bull som sponsor. De to talenter har medvirket til at vække skateboarding til live endnu en gang. Her tager sporten form af et kulturelt fænomen og en mega-industri, hvor de bedste skatere sagtens kan leve af deres sponsorater og præmier. Det er altså ikke kun inden for bordtennis, at kvinderne stormer frem, og meget tyder på, at vi har mange nye talenter i vente. 
 
Det er ikke kun i bordtennis, at kvinder stormer frem. Også skatermiljøet mærker det nye pust…
 
Fremtidens bordtennisspillere
 
Der er mange lovende kvindelige talenter inden for dansk bordtennis. Her skal blandt andre nævnes den unge og meget talentfulde Jocefina Daoya Haagensen fra Hvidovre Bordtennis, Sally Maribo fra Viby og Mille Lyngsø Stoffregen fra Silkeborg BTK. Det er bare nogle af de unge, spirende talenter, som potentielt kan blive store spillere i nærmeste fremtid. De unge spillere er udstyret med dygtige trænere og en stor opbakning, hvilket er faktorer, der uden tvivl vil hjælpe dem med at nå til tops.
 
I udlandet er det især lovende spillere som de to 16-årige japanske spillere Ojio Haruna og Kihara Miyuu samt den 18-årige amerikaner Wang Amy, der tiltrækker stor opmærksomhed. Kaster vi et blik på en længere liste over lovende bordtennisspillere, er der en generel overrepræsentation af asiatiske spillere – ganske som vi ser det nu i de voksne rækker. De asiatiske spillere fra især Japan, Kina, og Korea forstår virkelig at svinge det magiske bat.
 
Der er altså nok med kvindelige talenter i både bordtennis og andre grene og discipliner. Og meget tyder på, at vi har rigeligt med godt i vente i fremtiden, når nye lovende talenter indtager scenen i bordtennis.
 

Vidste du at...