Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Essentielt udstyr til bordtennis: Dette skal du bruge

31-05-2021 09:52 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
For at blive en god bordtennisspiller, er der flere ting man skal lære. Først og fremmest er det dog vigtigt at have styr på udstyret.

Den populære sportsgren spilles verden rundt, og er også en olympisk disciplin. Det spilles både indendørs og udendørs, men er dog mest populært at spille indendørs. Enhver bordtennisspiller der har ambitioner om at blive bedre, er nødt til at have viden omkring udstyret der bruges. I denne artikel kigger vi derfor nærmere på noget af det vigtigste udstyr til bordtennisspillere.

Bordtennisbolde
Boldene er lige til. De bør have en diameter på 40 millimeter og veje 2,7 gram. Bordtennisbolde er lavet ud af et plastiklignende produkt, der hedder celluloid. Inde i bolden er der fyldt med luft, hvilket hjælper med at få bolden til at hoppe, efter den har ramt battet eller bordet. De øvede bordtennisspillere vil vide, at bolden opfører sig forskelligt, alt efter hvordan man rammer den. Er man god, kan man endda få bolden til at lave et spin i luften, hvilket kan gøre det svært for modstanderen at sende bolden tilbage. Det ved Jonathan Groth alt omkring, og han har derfor også kvalificeret sig til OL i Tokyo. Her skal han forsvare de danske farver, og vi håber selvfølgelig på medaljer til ham.

Bordtennisbat
Et af de vigtigste stykker udstyr er selve battet, der bruges til at sende bolden frem og tilbage. Det vigtigste du skal tænke på, når du køber et bordtennisbat er grebet. Det er vigtigt at du har et godt greb på battet, så du nemt kan ramme bolden.
For det meste er battene lavet af træ og gummi, og det er ikke altid det mest holdbare materiale. Af den årsag går selv de bedste bat i stykker til tider. Måske håndtaget flækker eller gummiet på den ene side falder af. Det betyder dog ikke, at det absolut er nødvendigt at købe et nyt bat. Der findes mange måder hvorpå man kan fixe et bat på, og på den måde kan der være penge at spare. Her finder du nemlig superlim og andre effektive produkter, der er så stærke at de selv gør søm overflødige. Det kan således være en effektiv og billig måde at fixe et bat der er gået i stykker.

Bordtennissko
For dem der bare spiller for sjov, er det ikke nødvendigt at købe specielle badmintonsko. Så længe at skoen er behagelig, og gør det muligt at lave hurtige bevægelser. Med det sagt så laver mange af de kendte sportsmærker sko specielt lavet til bordtennis både til mænd og kvinder. Professionelle spillere som Mie Skov, der akkurat lige missede OL-kvalifikationen vil selvfølgelig bruge specielle badmintonsko. Disse sko har en fin balance mellem at være lette men også robuste, så der ikke opstår skader.
En grundlæggende forståelse for bordtennisudstyr hjælper spillere med at forbedre sit spil. Vil du gerne blive en bedre bordtennisspiller, er det altså en god ide at sætte dig ind i den del af gamet. 

Vidste du at...