Sådan optimerer du din bordtennistræning

20-05-2021 10:28 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Når du dyrker en sport, bliver du hele tiden dygtigere og bedre. Det er altid fedt, når du mærker, at du udvikler dig. I takt med at du bliver bedre, stiger din interesse i at optimere din træning som regel også. 

Her får du tips til, hvordan du optimerer din bordtennistræning. 

Træn dine arme stærkere 

Du bruger hele din krop, når du spiller bordtennis, men specielt dine arme er hele tiden i brug. Derfor optimerer du også din træning og dit spil, hvis du træner dine arme. Det behøver ikke kun at være ved at spille bordtennis. I bordtennis laver du meget de samme bevægelser, så det er godt at træne dine arme på andre måder også. 

Du kan f.eks. træne derhjemme, hvis du har nogle håndvægte eller en curl vægtstang med vægtskiver til. Der er mange simple og gode øvelser, der styrker dine arme, så du bliver endnu bedre til bordtennis. 

Lige så vigtigt er det faktisk, at du træner resten af din krop. Selvom du ikke bevæger dig på et stort areal i bordtennis, bruger du alligevel din krop rigtig meget. Når du sørger for at træne, bliver du ikke blot i bedre form til at spille. Du mindsker nemlig også din risiko for at få skader i ryg, skulder osv. 

Opgradér dit bordtennisudstyr 

Du optimerer selvfølgelig også din bordtennistræning, hvis du opgraderer dit udstyr til noget bedre. Det gælder både dit bat og bold. Et godt bordtennisbat skal have de rigtige belægninger og være sammensat af det rigtige battræ. Der er også forskel på greb, vægt, tykkelse m.m. Du skal finde det bat, du spiller bedst med. Det er ikke sikkert, at det er det samme, som din modstander spiller bedst med. Derfor er det altid en fordel at forsøge med nogle forskellige, hvis du er i tvivl.  

Vidste du at... 
Delete item?