Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Skab et arbejdsmiljø med plads til det hele

28-03-2021 09:41 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Det skal helst være sjovt at tage på arbejde. Medarbejdere, der trives, vil typisk lave bedre arbejde, og det vil desuden være med til at gøre arbejdspladsen mere attraktiv for nye, dygtige kandidater. Derfor er det en god idé at skabe et arbejdsmiljø, der lægger op til trivsel. Her er der mange ting at fokusere på, og i denne artikel kan du få god inspiration til, hvor du kan starte.

Hav styr på de fysiske rammer
Det kan godt være, det ikke er noget, du selv lægger mærke til, men der er uden tvivl nogle på kontoret, der gør. Grimme, gamle kontormøbler i forældet stil kan være med til at gøre arbejdspladsen rigtig trist at se på. Og det påvirker folk mentalt, hvilket ender med at påvirke deres arbejde.
Udover at købe pæne møbler, er det også vigtigt at tænke funktionelt med indretningen. Sørg for, at der er god med opbevaringsplads til udstyr og dokumenter. Sørg desuden for, at stole og borde kan indstilles, så medarbejderne kan sidde så godt som muligt uden fysiske gener. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte med at lede, så kan det være en stor hjælp at tage et kig på aj kontor. Her kan du komme godt i gang.

Udstyr der fungerer
Meget arbejdsrelateret udstyr og hjælpemidler kan være dyrt, og derfor kan man som arbejdsgiver godt være lidt tøvende over for at skifte det ud. Men nyt og velfungerende udstyr kan og burde blive betragtet som en investering i virksomheden. Ofte vil nyere udstyr være langt nemmere at bruge og vil desuden også kunne beskytte medarbejdere fra skader, som gammelt udstyr med dårligt design kan give dem.

En god ny investering kunne for eksempel være en transport vogn. Det er oplagt til arbejdspladsen, hvor varer og andre tunge ting ofte skal transporteres rundt. En god og veldesignet vogn vil gøre det nemt at få transporteret ting rundt hurtigt og uden, at der er nogen risiko for skader på medarbejderne.

Plads til pause
Pauser kan være vigtige for at holde motivationen oppe hos medarbejdere. Mere arbejde og færre pauser betyder nemlig ikke nødvendigvis at flere opgaver vil blive løst. Muligheden for at holde en pause og give hovedet ro, kan nemlig booste vores produktivitet, når vi så vender tilbage til arbejdet.

Sørg for, at arbejdspladsen har plads til pause. Det kunne være ved at have et område med behagelige møbler, man kan slappe af på, sjove indendørs spil som for eksempel bordtennis samt muligheden for at komme udenfor for at få noget frisk luft. Dette vil uden tvivl både booste trivsel og effektiviteten på arbejdet. Sørg dog for, at pauseområdet ikke er for tæt på arbejdspladser, da snak og spil nemt kan distrahere de medarbejdere, der ikke er på pause. 

Vidste du at...