Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Gør plads til din hobby

30-09-2020 13:18 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
For at blive god til noget så skal man øve sig. Hvis du har ambitioner om at blive Danmarks næste bordtennisstjerne, så skal du gøre plads til, at du kan øve dig derhjemme. Også for dig, som bare godt kan lide en bordtenniskamp med vennerne, så vil det fantastisk med bordtennis i kælderen. Læs med her til inspiration til et aktivitetsrum i kælderen.

Et samlingssted i kælderen
Hvis du er så heldig at bo i et hus med en kælder, så sidder du på en guldgrube af muligheder. En gammel slidt kælder kan nemlig hurtigt forvandles til hele byens foretrukne samlingssted. Hvis du skal til at begynde med at bygge kælderen om til et aktivitetsrum, så kan det være fornuftigt at starte med at tømme rummet fuldstændig. Når du står med et tomt rum, så kan du bedre overskue, hvordan du indretter det bedst mulig, og hvordan hele familien kan få plads til sin hobby. 

Det kan være en ide at rådføre sig med en indretningsarkitekt eller en lokal tømrer, som kan komme med et professionelt bud på, hvordan du kan bygge et rum, hvor der er plads til leg, hygge, træning og samvær med vennerne. Når du har planen klar, så kan du gå i gang med arbejdet. Hvis du selv kan svinge en hammer eller har familie og venner med håndværksmæssig baggrund, så kan du invitere til bygge-hygge i din kælder. 
Sørg for at du planlægger dagen, sådan at alles kræfter bliver brugt så optimalt som mulig. Det betyder selvfølgelig også, at du skal have alt det værktøj og udstyr, som skal til, på plads, inden arbejdsdagen starter. 

Det kan være smart at slibe hele kælderrummet ned. Hos Harald Nyborg så har du mulighed for at købe en slibemaskine. Udover almindelige slibemaskiner forhandler Harald Nyborg også slibemaskiner, som er specielt lavet for at slibe loft og vægge. I løbet at få timer kan du have et helt nyt rum, som er klart for at indtages. Husk selvfølgelig at byde dine arbejdskammerater på kolde drikkevarer i løbet af arbejdsdagen. Hvis du ikke har installeret et køleskab i kælderen, så er kølebokse et godt alternativ.

Aktivitetsrum for hele familien
En kælder kan blive et skønt aktivitetsrum for hele familien. For familiens bordtennistalenter, så skal der selvfølgelig være et bordtennisbord, hvor man kan øve sig på daglig basis. Et bordtennisbord kan også være der, hvor man samler venner og familie til diverse turneringer i løbet af året. Andre gode aktiviteter i kælderen er det klassiske spil bordfodbold, som aldrig ser ud til at gå af mode. Hvis du er medlem af en aktiv familie, så kan det være en god ide at have diverse træningsudstyr som håndvægte og kettlebells liggende. 

Alt efter hvor stort kælderrummet er, så kan der prioriteres at lave en hjemmebiograf. En sofa langs en væg kombineret med et lærred på væggen kan hurtigt forvandle aktivitetskælderen til byens bedste hjemmebiograf. Mange vil også mene, at det er skønt at afspille online træningsvideoer på et stort lærred, eller at teenageren kan invitere vennerne på PlayStation i kælderen. 

Udnyt pladsen optimalt
For at hele familien skal føle sig set og mødt i den nye aktivitetskælder, så er det vigtigt at indrette kælderen, sådan at hver eneste kvadratmeter bliver taget i brug. Det kan være en god ide at tænke multifunktionelle møbler, og at der skal være plads til opbevaring. 

Et bordtennisbord kan blive slået sammen eller sågar fungere som et arbejdsbord til et kreativt værksted. Hvis du har en lækker voksdug liggende i et skab sammen med alle mulige former for kreativt udstyr, så kan kælderen også være rammerne til et kreativt værksted for de mindste i familien. 

Der findes også muligheder for at afskærme rummet ved brug af flytbare vægge eller andre former for inddelinger. Brug kreativiteten og få et kælderrum, som hele familien vil elske at bruge.  

Vidste du at...