Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Prøv lykken væk fra bordet

24-09-2020 14:57 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Er du træt af at spille rundt om bordet? Måske sidder din baghånd ikke lige i skabet, som den plejer. Ofte kan det være en god idé at træde et skridt tilbage eller ved siden af for at finde glæden for bordtennis frem igen. Hvis du har været særligt opslugt over en længere periode, så tag en pause fra spillet og giv dig i kast med noget andet. Her får du nogle gode forslag til, hvad du kan lave i stedet.

Det er ikke alle, der betragter bordtennis, som en reel sportsgren. Men du ved ligesom jeg, at det er en altopslugende aktivitet, der kræver stor præcision og snilde, hvis man gerne vil være dygtig til det. Faktisk kan det være så krævende, at man helt mister spilleglæden. Hvis du går seriøst op i din træning ved bordet, så skal du huske at tage en slapper en gang imellem. Ofte kan det faktisk være med til at forberede ikke bare dit spil, men også din spilleglæde.

Giv dig i kast med noget nyt
spillehallendk kan du tage en pause fra træningen og prøve en masse forskellige spil. Det er underholdning i topklasse, og du kommer ikke til at kede dig et eneste sekund, du sidder med telefonen og spiller. Måske finder du heldet frem igen? Bordtennis handler om marginaler, og hvis man ikke lige rammer den over en periode, så handler det om at genfinde den et andet sted.

Hvis du er træt af at tabe i bordtennis, så tag og spil slots online i stedet for. Det kan give dig det fornødne held, som du har søgt efter, og selv hvis du skulle gå hen og tabe, så kan det altid være en god måde at stimulere hjernecellerne på. Afslapning er lige så vigtigt som træning, og det handler om at dosere det i de rette mængder. 

Find balancen i din træning
Du kan optimere din træning ved at lægge pauser ind. Pauser er vigtige for, at vi kan fungere som mennesker i hverdagen. Hvis vi kører på pumperne 100 procent hele tiden, så er det svært at opretholde en performance hele vejen. Det samme gælder for bordtennis. Når det bliver allermest intensivt, så kører kroppen på yderste stressniveau, så det handler for dig om at finde de aktiviteter, der giver dig den bedste ro inden næste kamp. 

Online spil kan være en del af det, men det behøver ikke være sådan. Det kan være du får mere ud af yoga eller en rask gåtur. Hvad end der får dit hoved til at slappe af, så du ikke går stresset ind i næste duel. Det kan være vejen til sejr for dig, særligt hvis dit spil ikke fungerer. 

Overtræning kan være lige så problematisk som at træne for lidt. Og du skal finde en måde at styrke dig både fysisk og mentalt også uden for bordtennishallerne. Når du kommer styrket tilbage, så kan du genfinde glæden ved bordtennis, præcis som du havde, da du lige startede.  

Vidste du at...