Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Bordtennis bugner af underholdning, sociale relationer og kognitiv kondition

07-08-2020 11:04 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Bordtennis er ikke nogen ny sportsgren, hverken i Danmark eller i resten af verden, og det er også kommet for at blive. Forskning viser, at bordtennis ikke kun er godt for vores fysiske helbred. Mentalt giver det os nogle kvaliteter, hvor socialt sammenhold og hjernetræning er to nøgleord. Derfor er bordtennis den ideelle sport for dig, der vil holde dig i form på flere forskellige måder. 

Her kan du læse mere om, hvad bordtennis er for en størrelse. Vi fortæller dig også mere om, hvordan bordtennis anvendes som træning af hjernen til forebyggelse af eksempelvis demens. 

Bordtennis: Et simpelt setup
Når det kommer til sportsgrene, kræver det altid en form for udstyr. Hvor håndbold og fodbold kræver to mål, kræver bordtennis et bordtennisbord. Her finder du både udendørs bordtennisborde og indendørs bordtennisborde, der gør sporten egnet til alle typer af vejrforhold. Derudover skal du have et bordtennisbat og bordtennisbolde, hvorefter du er klar til at komme i gang. 

Dermed er bordtennis en sport, der kan udføres mange forskellige steder, idet det ikke kræver en reel baneopsætning. Mange danskere vælger at spille på klubniveau, hvor borde og bolde stilles til rådighed, og hvor der arbejdes med teknikker og andre former for træning. 

Sociale relationer i klubben
Vælger du at melde dig ind i en bordtennisklub, vil du højst sandsynligt opleve, at underholdningsværdien bliver suppleret med sociale relationer og konkurrencer. For netop sociale relationer er én af de vigtigste kvaliteter ved bordtennis. Selvom du skal spille mod en modstander, bliver der typisk skabt nogle gode miljøer i disse klubber. 
Det særlige ved bordtennis er, at du ofte kan finde et klubmiljø, der passer til dig. Her kan der være alt fra juniorhold til seniorhold, og der vil samtidig være klubber, der passer til dit niveau. Særligt seniorer vælger bordtennis til på baggrund af sociale relationer, den skånsomme motionsform og styrkelse af hjernens funktioner. 

En hjerne i topgear
Netop hjernens funktion bliver styrket gennem bordtennis, og i dag anvendes det som et middel, der kan være med til at forebygge demens og Alzheimers. Bordtennis er med til at stimulere hjernens kognition, hvilket øger hukommelsen og holder hjernen i gang. Derudover er de gode bekendtskaber med til at styrke humør og mentalitet hos særligt ældre mennesker. 
Bordtennis er en sport for alle i og med, at den ikke kræver hård fysisk anstrengelse. Til forskel for fodbold, hvor det er påkrævet, at dine muskler og led tillader løb, kræver bordtennis blot bevægelighed i armen. Her vil du typisk blive stående på det samme sted og bevæge dig med små skridt, hvorimod det er arm og håndled, der gør arbejdet. 
Vil du gerne finde frem til, hvad du har af muligheder i lokalområdet, kan du med fordel forhøre dig hos den lokale forening. Her kan du typisk søge hjælp til at finde forskellige muligheder og høre om deres tilbud. Er du over 60 år, tilbyder Ældre Sagen BAT60+, som er et bordtennisfællesskab for dig, der vil holde hjernen i form, styrke din koncentrationsevne og få nogle nye og spændende bekendtskaber.  

Vidste du at...