Bliv sæson klar

03-03-2020 14:09 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Vi ønsker alle af få mere styr på træningen, og blive bedre til at holde kuren, eller i hvert fald de mere sunde spisevaner. Specielt nu hvor sommeren snart er på vej. Men det samme er de mange turneringer, så hvorfor ikke give den en skalle? 

Start med den lille vane 
Når du nu skal til enten at træne eller spise sundt, så er det ofte altid det samme der sker. Du ligger en søndag morgen, og har lidt ondt af dig selv. Du har måske drukket lidt for meget i weekenden, så du har lidt ondt i hoved. Både fredag og lørdag har du måske også lige spist lidt for meget af den gode mad, der desværre er så usund for kroppen. Og du ligger nu, søndag formiddag, stadig i sengen, og tænker ’’ nu skal det være slut!’’ Og går du helt trænings amok. Og smider alt det usunde ud af køleskabet, og fylder hele køleskabet med grøntsager i stedet for. Problemet er bare at dette kun varer ved til næste fredag. Og så sker det alt sammen en gang til. Og det er slet ikke fordi du ikke kan, du skal bare lige tage en lidt mindre bid ad gangen. Når man skal starte de gode vaner op, er det vigtigt man starter i det små! Start med små ændringer, og sørg for at de bliver en vane du kan forsætte med, hver eneste dag. Og inden du har set dig om, har du flere små gode vaner der alt sammen bidrager til en god og sund livsstil. 

Vægttab er vigtigt! 
Der er mange aspekter af vægttab og generel overvægt der er usunde. Det er f.eks. meget nedslidende for din krop, og meget usundt at have en yoyo vægt. Altså en vægt som går op og ned hele tiden. Og det er lige præcis derfor der er så vigtigt at have de gode sunde vaner! Så du langsomt men sikkert går ned i vægt. Så at tabe fedt på maven handler om det lange løb. Dog er der rigtig mange der taler om sunde og usunde måder at tabe dig på. Altså forskellige slags slankekure som Low carb, atkins, paleo, 5:2, south beach og hvad de alle sammen hedder. Men er det vigtigt? NEJ! Der er blevet studeret godt og grundigt i netop denne problemstilling. Ja, der er nogle slankekure der er sundere end andre. Det er i forhold til vitaminter og den generelle balance i din krop og derfor i kosten. Men hvis du eksempelvis ELSKER bøffer og kød, og ikke kunne undvære det, kan det være du skulle overveje Atikins, hvor der ingen carbs er, men der er masere af kød. Man tog en gruppe mennesker der skulle tabe sig, og udsatte nogle af forsøgspersonerne for de slankekure man forbinder med at være mest usund, og de andre tabte sig bare helt normalt og sundt. Og rigtig nok var deres værdier forskellige, under selve kuren. Men da de var noget ned til deres ideal vægt, kunne man ikke længere skille den ene målgruppe fra den anden! Derfor handler det ikke om hvilke der er sundes, det handler om hvad for en der passer bedst til dig! 

Husk din søvn! 
 Du kan gøre mange fornuftige ting for at få det bedre i kroppen. Du kan træne, spise sundt, spise vitaminpiller, fiskeolie og gå til diverse healere, men det er alt sammen lige meget hvis du ikke får den rigtige søvn. Du vil stadig føle dig lige så træt som du hele tiden har gjort, og ikke blive klar til det helt store. Ud over det selvfølgelig er vigtigt ikke at være træt grundet manglende søvn, så går det eksempelvis også udover din træning! Både i forhold til selve træningen, hvor du bare ikke performer lige så godt, men også selve din krop har svært ved at restituere sig selv! Og dårlige senge hjælper ikke på det, så køb nu en ordentlig seng!  

Vidste du at... 
Delete item?