Bliv klog på bordtennis

18-11-2019 12:07 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Dette er sponsoreret indhold

Bordtennis er en sport, vi ofte hører om i forbindelse med en fritidsaktivitet. I flere hjem findes der også bordtennisborde. Her er der plads til at familien og venner samles om bordet for hyggens skyld og for at konkurrere med hinanden. Det kan være bordtennis er lige noget for dig, men du føler, at det er mere eller mindre uoverskueligt at finde penge til at udleve din interesse for bordtennis. På Casumo Online Casino kan du være heldig at vinde penge, så du kan spille bordtennis i din fritid. 

Bordtennis
Bordtennis er en sport, hvor det er muligt at være mellem to til fire spillere, for at få spillet i gang. Spillet er i gang, når spillerne bruger deres bat ved skiftevis at returnere bordtennisbolden over et net, det er spændt tværs over bordet, til spilleren overfor. Formålet med bordtennis er at få modstanderen til at fejle, ved selv at have de bedre slag. 

Bordtennis er ikke kun en hyggesport. Siden 1988 har bordtennis været en olympisk idrætsgren. Det er muligt at blive en stjerne i bordtennis, så man kan ende i OL. Michael Maze er bordtennisstjerne her i Danmark og har været til OL, hvor han har vundet bronze, i VM har han også vundet bronze og i EM har han vundet guld. Du kan dermed blive en af danmarks nye bordtennisstjerner.

Udstyr
Sporten bordtennis består af et bord, der skal være 2,74 meter langt, 1,525 meter bredt og 76 centimeter højt fra gulvet af. Bordet kan laves af alle materialer, bolden skal dog bare kunne hoppe 23 centimeter op, hvis bolden slippes fra 30 centimeters højde. 

Bolden, der bruges, er en lille bordtennisbold med en diameter på 40 millimeter. Hertil hører der bat til, for at få bolden til at komme over på modstanders halvdel af bordet, der er markeret med et net i midten af bordet. 

Til hver sport findes der også tøj, der passer der til. Bordtennis er en sport, hvor spillerne har løse shorts og t-shirts på, da de dermed let kan bevæge sig i forhold til bolden. 
Spillet
Når der spilles bordtennis, kan der konkurreres enten som single, hvor det er en mod en, double, hvor det er to af samme køn, der spiller mod hinanden og til sidst mixed-double, hvor to af forskellige køn spiller mod hinanden. På holdturneringerne kan der være to, tre eller fire spillere på hvert hold.

Bordtennis spilles i form af sæt. I hvert sæt spilles der til 11. Står der for eksempel 10-10 så vil man fortsætte spillet indtil, der er en, der fører med to point, så der står 10-12. Derefter er sættet slut, og holdene bytter plads. Spillet slutter omkring fem eller syv sæt. 

Spillet starter ved at et hold server. Holdet der server bliver valgt tilfældigt. Man får et point, hvis modstanderen ikke formår at returnere bolden tilbage. En bold returneres, når den har ramt egen halvdel og inden, den rammer gulvet eller andet. Derefter skal bolden ramme modstanders halvdel af bordet uden at røre noget - som for eksempel nettet.  

Vidste du at... 
Delete item?