Cookies

Bordtennis gør dig sund

26-06-2019 08:54 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Danskere er så vilde med at have hobbier, at de er blevet europamestre i det. Ifølge en rapport fra Eurostat, så har Danmark den mest hobby-dyrkende befolkning i Europa. Hele 41,1% af befolkningen har taget kurser i relation til deres hobby. Schweiz ligger på en andenplads, hvor kun 27,1% dyrker hobbien ligeså intensivt. Takket være aftenskolerne og diverse foreninger i landet, så er hobbyen blevet en tradition, som alle har kært. 

Én af de største hobbier er blevet at udforske det virtuelle univers. Den seneste rapport fra Danmarks Statistik viser, at halvdelen af danskerne spiller digitale spil. Ca. hver fjerde dansker, dvs. 27% af kvinderne og 24% af mændene, spiller dagligt eller næsten dagligt. Online underholdning har taget hele verden med storm og det er der flere grunde til. Den teknologiske udvikling fortryller med alt fra bedre grafik til højere hastigheder. Udbyderne udgiver konstant nye spil med komponenter, som fascinerer nybegyndere såvel som veteraner. Traditionelle platforme såsom online casino overrasker også. Ved at inkorporere innovative elementer som Virtual Reality og blockchain, tilbyder de gæsterne en unik og sikker oplevelse.    

Selv bordtennis kan man spille online. Der er dog – indtil videre - intet som kan slå den virkelige oplevelse. Spændingen ved at se sin rival i øjnene, lyden af bolden som rytmisk rammer bordet, adrenalinen som stiger i takt med spillets fremgang og den sunde hjertebanken er blot nogle få grunde til, hvorfor der 10,398 bordtennismedlemmer i Danmark. Selvom der er over 11 gange så mange danskere, som spiller badminton, så er bordtennis mindst ligeså godt for helbredet. Her er fem eksempler derpå:

Koordinationsevner  
Når man engagerer sig i en omgang bordtennis, træner man samtidig sin øje-håndkoordination. Den visuelle, taktile og proprioceptive sans er på spil, når hænderne og øjnene lærer at samarbejde for at slå modstanderen.  

En skarpere hjerne 
I bordtennis får man også trænet sin præfrontale hjernebark, mens man lægger strategi for, hvordan man får bekæmpet modstanderen. Ved at forbedre sine kognitive evner, mindsker man også risikoen for demens. 

Få gang i reflekserne 
Takket være den høje hastighed og korte afstand, får man trænet sine store, små og hurtige muskelgrupper. Desto mere man spiller, desto hurtigere begynder bolden at flyve tværs over bordet. Det gør ens reflekser skarpere – også uden for hallen. 

Farvel til fedme 
Den nemmeste måde at komme i form på er ved at have det sjovt, mens man gør det. Efter 1 times bordtennis kan man forbrænde op til 300 kalorier, hvis man vejer 70 kilo. Derudover får man pulsen op, hvilket får hjertet til at gro, så der kan pumpes mere ilt ud til de resterende muskler i kroppen.    

En skånsom sport
Det bedste ved bordtennis er nok, at alle kan være med for at forbedre sin fysiske og mentale sundhed. Sporten er skånsom og nem at lære. Det er blandt andet derfor DGI, DIF og Dansk Bordtennis Union har lavet et projekt ved navn BAT 60+, skræddersyet til seniorgruppen der vil spille mindre bridge og mere bordtennis.   
Hvis du ikke allerede er medlem af en bordtennisklub, så er du forhåbentlig blevet overtalt til at give battet et forsøg.    
   

Vidste du at... 
Delete item?