Cookies

Gode råd til valg af bordtennisbat

14-06-2019 16:17 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Næsten lige meget hvilken slags bordtennisspiller, du er, findes der et bordtennisbat, der passer lige til dig. Om man er nybegynder, let øvet eller har flere års erfaring med et bat i hånden, er der rigelig med valgmuligheder. Derfor kan man have også brug for et par gode tips, til hvilket man så egentlig skal vælge. Hvis man desuden kunne tænke sig sit eget bordtennisbord til at øve sine server på, men pengene ikke lige er der, kan man altid tage et lån til lige det bord, man kunne tænke sig. 

Er du nybegynder?
Hvis du lige er startet til bordtennis og synes, det er enormt sjovt, men har fået fingrene i et bat, der gør spillet sværere for dig, så læs med her. Som helt ny spiller skal man nemlig passe på med at vælge et for ‘svært’ bat. Med svært menes der et med meget skru og fart og mindre kontrol. Derimod skal man vælge et bordtennisbat, der er karakteriseret ved høj kontrol og moderat skru og fart i battet. Som nybegynder bliver det simpelthen for svært at spille med og lære basisslagene, hvis man køber et bat med for meget skru og fart. Til gengæld er det, lige meget hvilket niveau man spiller på, en nødvendighed, at battet har bare lidt skru i sig. Det er altså med at finde en gylden mellemvej. Desuden er det vigtigt at vælge et bat med det rigtige håndtag, som man kan holde afslappet på og dermed lære teknikkerne bedst muligt.

For de let øvede bordtennisspillere
For de let øvede bordtennisspillere, der højst har spillet i op til tre år, gælder nogle af de samme regler som for nybegynderne. Der skal stadig være en fin kontrol i battet og heller ikke alt for meget skru og fart. Derfor er det stadig en fordel at købe sig et relativt blødt battræ, der sikrer lang kontakt med bolden og dermed kontrol. Med fordel kan man dog, som lidt mere øvet spiller, øge både skruen og farten en smule og på den måde sænke kontrollen en anelse. På dette niveau kan man også godt vælge belægninger i lidt bedre kvalitet med en tykkelse på omkring 1,5 til 1,8 millimeter. Så bør du være godt rustet til at tage det sidste skridt mod at blive en dygtig bordtennisspiller.  

Valg af bordtennisbat til de allerbedste 
Når man efterhånden har spillet i flere år og har udviklet sin egen spillestil, skal man have valgt et bat, der passer perfekt til en selv. Det er en kompliceret proces, da der på dette niveau næsten er uendelige valgmuligheder. Spiller man defensivt og bruger meget skru, eller spiller man offensivt med meget fart, er begge afgørende for hvilket slags bat, man bør vælge. Med fordel kan man tage en snak med sin træner, medspillere eller tage forbi en bordtennisbutik og høre dem til råds. Når man har spillet i flere år, er det altafgørende, at valget af bordtennisbat sidder lige i skabet – det kan nemlig udgøre forskellen mellem sejr og nederlag.  

Vidste du at... 
Delete item?