Cookies

93 årig bordtennisspiller, Chen Yonging, er sulten efter endnu et mesterskab

23-04-2019 13:18 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
I året 2020 vil du kunne bette på om du mener den 93 årige bordtennisspiller Chen Yonging kan vinde det 20. Veteran Verdensmesterskab. Med 80 års erfaring og et bordtennisbat til kun 15 kroner vandt Chen mesterskabet både i 2016 og 2018. Man sætter selv sine grænser, og ens alder behøver bestemt ikke være en klods om benet, når det kommer til sport. Chen Yonging er det perfekte eksempel på at, sporten ikke behøver nogen aldersgrænse. Et andet godt eksempel på en person, der har fortsat sin sportskarriere trods sin høje alder, er pokerspilleren Doyle Brunson. Brunson annoncerede i 2018 at han, efter flere årtiers poker succes, 10 WSOP armbånd og en WPT titel, går på pension. På online poker sider som Unibet, vil man dog stadig kunne opleve hans legendariske eftermæle – blandt andet 2-10 hånden associeres med Brunson, da han har vundet to WSOP armbånd på denne vanskelige hånd.

I Danmark har vi faktisk 46 bordtennisspillere fordelt på flere udenlandske klubber. En af disse er 65 årige Claus Pedersen. Han har ikke lige så mange år på bagen som 93 årige Chen Yonging, men han er verdensmester i både +60 gruppen og europamester i +65 gruppen. Claus Pedersen har selv udtalt, at bordtennis er et fantastisk spil, da man kan fortsætte med at spille det uanset sin høje alder.

Alderen behøver selv ikke at have nogen stor betydning for hverken bordtennis eller andre sportsgrene, så længe man brænder for det. Faktisk er nogle af de ældste verdensrekorder sat af sportsudøvere med over 25 år på bagen.
 
Bordtennis spillets tilbagekomst
Hver mand har brug for sit eget rum, hvor han kan slappe af, se sport, dyrke sine hobbyer eller hænge ud med sine venner. Der er selvfølgelig tale om ”the man cave” eller mandehulen. Ofte ligger dette rum i kælderen, men en hule kan skam også findes i et ekstra værelse, et loftsrum, et medie værelse eller garagen. 

Mandehule-fænomenet har faktisk ført til bordtennis spillets tilbagekomst og er nu blevet meget mere attraktivt at have i sit hjem. Når man tænker på mandehulen, så er de essentielle elementer uden tvivl poker pool og ping pong, som kan føre til flere timers god underholdning.

Bordtennis er dog ikke begrænset mandehulen, men bruges af mange også som underholdning i familie- rummet eller som fast inventar i fritidsklubber og ungdomsklubber. Det er en universel underholdningsform, der kan nydes af folk i alle aldre. Ens bordtennis evner behøver heller ikke at have den store betydning, da der findes flere typer af alternativ ping pong, som imødekommer forskellige niveauer. ”Rundt om bordet” er især en populær bordtennis form, der spillet livligt i fritidshjem rundt om i de danske byer. Man er flere til spillet og står i kø på hver sin ende af bordet for at skyde til bolden. Spillet er faktisk blevet så populært, at man nu kan stille op til DM i Rundt om Bordet. Det er måske noget man som bordtennisspiller kunne overveje. 

Vidste du at... 
Delete item?