Cookies

Til dig der overvejer at låne penge

10-01-2019 10:02 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Enhver person kan på et tidspunkt i livet have brug for at låne penge et sted fra. De fleste store udgifter, vi får,  her i livet, bliver netop hjulpet på vej af de lån, som vi tager. Det kan være store køb som, hvis du vil købe en dejlig ejerbolig eller ny, lækker bil. Det kan også være til de lidt mindre køb som en ny cykel, et køleskab, eller måske som hjælp til en uforglemmelig ferie. Der kan altså være mange årsager, og for mange handler det også blot om, at få overskud og fleksibilitet i det daglige budget, så det er lidt nemmere at købe nye sko eller vinterjakke til sønnike, eller betale din tandlægeregning. Men hvordan går du så i gang med denne proces, som det er, at låne penge? I denne artikel prøver vi at hjælpe dig der ønsker at låne penge. Det prøver vi at gøre ved at give dig overblik over, hvad du bør tænke på, samt tips og tricks til, hvordan du påbegynder denne proces.

Hvad er så de første skridt for dig? 
Som det første, så er det en god idé at vide, præcis hvad lånet skal hjælpe dig med, og dermed også hvor stort lånet bør være. Det kan være en rigtig god idé at skrive ned, hvad lånet skal bruges til, så du også laver en lille kontrakt med dig selv. Dermed har du et stykke papir hvorpå der står, hvad disse penge skal gå til, og på den måde undgår du, at du klatter pengene væk i stedet for. Derefter bør du få et overblik over din økonomi før et lån. Med spørgsmål som, “hvad er dine månedlige udgifter” og “hvad er dit rådighedsbeløb”, så kan du hurtigt finde ud af, hvad du har råd til at betale i renter og gebyrer på et lån i måneden, og samtidig finder ud også ud af, hvor et lån kan hjælpe dig.  Herfra kan du også finde ud af, hvor længe du tænker, du vil bruge på at betale lånet tilbage. 

Hvor skal jeg så låne pengene henne? 
Mange tror, man skal til sin egen bank, for at kunne låne låne penge, men sådan er det ikke helt. Der findes nemlig et hav af forskellige udbydere, som er klar til at låne dig penge. Derfor har du også mulighed for at shoppe lidt rundt, når det kommer til at finde et lån, og på den måde finder du også præcis det lån, der passer helt perfekt til dig. Det kan dog være som at finde en nål i en høstak, netop fordi der er så mange om buddet. Derfor er det en god idé at bruge en hjemmeside som skaber dette overblik over de mange forskellige udbydere for dig. Udfra dette kan du finde det lån, som du synes passer bedst til dig, og de penge, du gerne vil låne.
 
Hvad kommer det så til at koste dig? 
Når du har fundet dit ønskede lån, så er det vigtigt at undersøge de omkostninger, der selvfølgelig følger med. Hele lånet skal en dag betales tilbage, ofte er der et startsgebyr til dig for at få pengene, og samtidig er der også renter og andre årlige afgifter. Ved at bruge en låneberegner, så kan du finde ud af hvor meget, du ender med at skulle betale tilbage hver måned. Dermed kan du også finde ud af, om du har plads i dit budget netop til dette lån. Når du bruger sådan en beregner, så udfylder du hvor mange penge, du ønsker at låne, og du skriver også renten, samt stiftelsesomkostninger og lånets løbetid. Derefter beregnes dine månedlige udgifter på lånet, samt hvor meget lånet kommer til at koste dig totalt. På denne måde er der ingen dårlige overraskelser, og du kan være sikker på, du har råd til at tage et lån, der ligger inden for dit økonomiske råderum. 


 

Vidste du at... 
Delete item?