Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Hvem Vinder Guld i Bordtennis Til OL 2024 I Paris?

03-07-2024 11:34 |  BordtennisPortalen |  CMS Admin
Det er igen blevet tid til OL, som i år bliver afholdt i Paris. Hvis man godt kan lide at følge med i sport ved man måske allerede, at der bliver afholdt OL fra den 27. juli til den 11. august, men det kan stadig være svært at holde styr på alle sportsgrenene. 

Hvis man ikke helt kan overskue selv at undersøge alle topspillerne kan det derfor være en god idé at læse med her, hvor man kan læse mere om bordtennis-deltagerne og hvem af disse, der står til at vinde sommerens OL.

Hvad går bordtennis ud på?
Hvis man ikke er rutineret sportsfan, eller bare ikke har fulgt så meget med i bordtennis, kan det være en god idé at sætte sig en smule ind i sporten og dens OL historie, især hvis man overvejer at oddse på nogle af spillerne denne sommer. Man kan for eksempel kigge på disse bordtennis odds efter man har læst denne hurtige introduktion til sporten.

Bordtennis er en relativ enkel sport, der handler om at to spillere udveksler en bold fra den ene side af bordet til den anden, hvor bolden altså skal over et net. I år bliver den 10. gang bordtennis er blevet spillet til OL og sporten bliver normalt spillet som herresingle, damesingle, herre holdkamp, dame holdkamp og mixedouble.

For at vinde hele turneringen skal man vinde 4 sæt ud af 7 - man vinder et sæt ved at score 11 point. Under holdkampene spilles der 4 singlekampe og en doublekamp, hvor det gælder om at vinde bedst af 5 sæt - doublekampen adskiller sig fra singlekampene ved, at 2 spillere fra samme hold skal spille samtidig, og skiftes til at ramme bolden.

Hvad skal der til for at vinde guldet?
Der er flere spekulationer om, hvem der kommer til at løbe med guldet i år, men de fleste peger på de kinesiske spillere som har vundet mange medaljer igennem de sidste år - de har faktisk været så succesfulde at det udelukkende er kinesere, der rangerer på top 5-listen.

Det ligner umiddelbart at man forventer, at OL 2024-vinderen kommer til at være Wang Chuquin eller Fan Zhendong, men på grund af Fans historik, og den unge Wangs lovende karriere, falder valget altså på Wang Chuquin, hvis man kigger på OL’s egen hjemmeside.

Hvis man overvejer at oddse på hvem der vinder guld kan det altså være en god idé, at holde øje med Wang Chuquin - men det er selvfølgelig også muligt at oddse på andre kampe, som han ikke nødvendigvis spiller i. Det kan derfor også være godt at vide, at der er flere der mener, at det kan være smart at følge med i de franske brødres, Félix og Alexis Lebrun, karriere.

Nogle sidste gode råd
Man kan selvfølgelig aldrig vide med sikkerhed, hvem der kommer til at vinde en bordtennis turnering, men hvis man er interesseret i at oddse kan det ikke skade, at holde øje med forskellige ranglister eller artikler. Det er dog altid godt at gøre sig overvejelser om spillernes hidtidige karrierer og sejre.

Man behøver derfor ikke være ekspert omkring reglerne i sporten, men det gør det uden tvivl sjovere at se på, hvis man får lyst til at følge turneringerne lidt mere nøje.















Vidste du at...